Meistä

Nimeni on Tanja Paasonen ja koulutukseltani olen sosionomi YAMK, eläintenkouluttaja AT, ammatillinen opettaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Eläimet ja rakkaus niitä kohtaan on johdattanut minut tekemään työtä, jossa saan tuoda ihmisille hyvinvointia eläintemme kanssa. Meillä on ollut pyreneittenkoiria aluevahteina vuodesta 2010 ja tämä alkukantainen ja itsenäinen rotu sai minut kiinnostumaan koirien ja yleensäkin eläinten käyttäytymisestä. Vaikka olen ammatiltani eläintenkouluttaja, minua kiinnostaa enemmän eläinten hyvinvointiin liittyvät asiat ja eläinten rinnalla eläminen. Koen, että eläimet ovat opettaneet minua enemmän kuin minä niitä. Eläinavusteisessa työssä lähtökohtana ovat mielestäni hyvinvoivat ja lajityypillistä elämää viettävät eläimet.

Olen työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla yli 25 vuotta erityisryhmien kuten kehitysvammaisten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä erityislasten ja -nuorten kanssa. Kuntoutus- ja ohjaustyön lisäksi olen kouluttanut paljon ihmisiä. Tällä hetkellä koulutan pääasiassa eri alojen ihmisiä eläinavusteiseen työhön.

Haluan kehittää eläinavusteista työtä Suomessa. Olen asiantuntijajäsenenä Eduskunnan eläinavusteisessa työryhmässä ja puheenjohtajana Eläinavusteinen työ ry:ssä.

Eläintyöparit

Nimetön suunn.malli - 2021-12-09T175433.876

Mauno

Chenespace Follow me home
s. 2017


Pyreneittenkoira Mauno on pienestä pennusta asti ollut mukana eläinavusteisessa työssä. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä ehdoitta ja odottaa myös, että hänet huomataan. Laumanvartijarotuisena koirana Maunon työtehtäviin kuuluu myös Eläinkuusikon tilusten vartiointi. Silti hän on aina valmis lähtemään työkeikoille mukaan ja hurmaamaan kaikki. Hän on karvainen jättiläinen isolla sydämellä.

IMG_3941

Unto

Chenespace Unconditional Love
s. 2022


Pyreneittenkoiranpentu Unto on kasvamassa eläinavusteiseen työhön. Hän on erittäin ihmisosiaalinen ja avoin, mutta vasta aikuisikä näyttää, soveltuuko hän ihmistyöhön. Unto on iloinen ja vauhdikas koiralapsi, jolla on sivupersoona Urpo, joka ilmestyy tuhmuuksien merkeissä säännöllisesti paikalle.

Nimetön suunn.malli - 2021-12-09T175158.604

Esko

Amezeme Knows no better
s. 2019


Bordercollie Esko on erittäin sosiaalinen ja vauhdikas tyyppi. Hän on aina valmis leikkimään, oppimaan uutta tai lähtemään metsälenkille. Rodulleen ominaisesti hänestä ei virta lopu, joten aina kun kaivataan jotakuta aktivoimaan asiakasta, Esko astuu remmiin.

Lukko

Abysmal Starring
s. 2016


Parsonrussellinterrieri Lukko on iloinen, energinen ja sosiaalinen kaveri. Lukolle käy mikä vaan tekeminen, leikkimisestä sylissä istumiseen. Seurustelun lisäksi hän rakastaa hajutyöskentelyä, joten metsälenkiltä voi hänen johdollaan löytyä vaikka suppilovahveroita.

Nimetön suunn.malli - 2021-12-09T175817.082

Lempi

Kells Silver Lady
s. 2011


Lempi on luottoaasimme, ja aina asiakastyössä rauhallinen sekä seurallinen. Häntä ei voi kuin rakastaa. Toisaalta Lempi myös osaa järjestää vapaa-aikana meille omistajille ohjelmaa murtautumalla esimerkiksi heinä- ja ruokavarastoihin. Aasitko muka tyhmiä?

Nimetön suunn.malli - 2021-12-09T184303.234

Rebekka

Saarilan Rebekka
s. 2013


Rebekka-aasi on erittäin kiltti ja herkkä. Hän on mielellään kaikessa mukana. Rebekka pitää erityisesti koirista ja haluaisikin osaksi koiralaumaa, koirat ovat tosin tästä eri mieltä.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 19.16.32

Piccola


s. 2017


Piccola saapui täydentämään Eläinkuusikon laumaa kesän alussa 2023. Piccola on andalusianaasin risteytys ja sen säkäkorkeus on yli 140 cm - se on siis isokokoinen aasiksi! Piccola on syntynyt Italiassa ja se onkin harvinaisen tulinen neiti. Neidin ruoka-apajille ei ole muilla aaseilla asiaa! Piccola rakastaa ihmisiä yli kaiken ja on aina valmis vastaanottamaan rapsutuksia, välillä hyvinkin innokkaasti ihmisten luo tunkien.