Nimeni on Tanja Paasonen ja koulutukseltani olen sosionomi YAMK, eläintenkouluttaja AT ja ammatillinen opettaja AmO. Valmistun syksyllä 2022 ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Eläimet ja rakkaus niitä kohtaan on johdattanut minut tekemään työtä, jossa saan tuoda ihmisille hyvinvointia eläintemme kanssa. Meillä on ollut pyreneittenkoiria aluevahteina vuodesta 2010 ja tämä alkukantainen ja itsenäinen rotu sai minut kiinnostumaan koirien ja yleensäkin eläinten käyttäytymisestä. Vaikka olen ammatiltani eläintenkouluttaja, minua kiinnostaa enemmän eläinten hyvinvointiin liittyvät asiat ja eläinten rinnalla eläminen. Koen, että eläimet ovat opettaneet minua enemmän kuin minä niitä. Eläinavusteisessa työssä lähtökohtana ovat mielestäni hyvinvoivat ja lajityypillistä elämää viettävät eläimet.

Olen työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla yli 25 vuotta erityisryhmien kuten kehitysvammaisten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä erityislasten ja -nuorten kanssa. Kuntoutus- ja ohjaustyön lisäksi olen kouluttanut paljon ihmisiä. Tällä hetkellä koulutan pääasiassa eri alojen ihmisiä eläinavusteiseen työhön.

Eläintyöpari Mauno (Chenespace Follow me home) s. 2017. Pyreneittenkoira Mauno on pienestä pennusta asti ollut mukana eläinavusteisessa työssä. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä ehdoitta ja odottaa myös, että hänet huomataan. Laumanvartijarotuisena koirana Maunon työtehtäviin kuuluu myös Eläinkuusikon tilusten vartiointi. Silti hän on aina valmis lähtemään työkeikoille mukaan ja hurmaamaan kaikki. Hän on karvainen jättiläinen isolla sydämellä.

Eläintyöpari Viljo (Chespace Valcabrere) s. 2013. Pyreneittenkoira Viljo on seniori-iästään huolimatta yhä mukana eläinavusteisessa työssä. Hän on erittäin ihmisrakas sekä rauhallinen ja osaa taitavasti lukea, milloin hänen seuraansa kaivataan. Hän osaa myös kävellä hihnassa verkkaisesti ja taluttaja aina huomioiden. Muuten niin rauhallisen papparaisen saa kuitenkin liikkeelle lähistöllä asuvat metsäneläimet, jotka täytyy pitää loitolla omilta mailta.

Eläintyöpari Esko (Amezeme Knows no better) s. 2019. Bordercollie Esko on erittäin sosiaalinen ja vauhdikas tyyppi. Hän on aina valmis leikkimään, oppimaan uutta tai lähtemään metsälenkille. Rodulleen ominaisesti hänestä ei virta lopu, joten aina kun kaivataan jotakuta aktivoimaan asiakasta, Esko astuu remmiin.

Eläintyöpari Lukko (Abysmal Starring) s. 2016. Parsonrussellinterrieri Lukko on iloinen, energinen ja sosiaalinen kaveri. Lukolle käy mikä vaan tekeminen, leikkimisestä sylissä istumiseen. Seurustelun lisäksi hän rakastaa hajutyöskentelyä, joten metsälenkiltä voi hänen johdollaan löytyä vaikka suppilovahveroita.

Eläintyöpariharjoittelija Asko (Fiveroads Ascot) s. 2020. Asko on Italiasta kotoisin ja on tainnut sieltä periä temperamenttinsa. Askon lempinimi on ”Pieni ja tuhma” eli kaikennäköinen keppostelu on hänen lempipuuhaansa. Tosin hän osaa näyttää niin suloiselta, että kukaan ei voi suuttua. Aika näyttää, millaisiin työtehtäviin hän soveltuu parhaiten.

Eläintyöpari Lempi (Kells Silver Lady)  s.2011 Lempi on luottoaasimme, ja aina asiakastyössä rauhallinen sekä seurallinen. Häntä ei voi kuin rakastaa. Toisaalta Lempi myös osaa järjestää vapaa-aikana meille omistajille ohjelmaa murtautumalla esimerkiksi heinä- ja ruokavarastoihin. Aasitko muka tyhmiä?

Eläintyöpari Rebekka (Saarilan Rebekka) s. 2013 Rebekka-aasi on erittäin kiltti ja herkkä. Hän on mielellään kaikessa mukana. Rebekka pitää erityisesti koirista ja haluaisikin osaksi koiralaumaa, koirat ovat tosin tästä eri mieltä.